Home
Nieuws
Inspiratie
Vraag en antwoord
Doe mee
Agenda
Over Kiek Limburg
Inloggen
Doe mee overzicht
+ Voeg toe
Lees en voeg toe: initiatieven van burgers en organisaties initiatieven bij jou in de buurt en elders in Limburg.
Volg ons

+ Jongeren sporten samen. Sport jij mee?

ppd-flyer-jpeg.jpgGeorganiseerd door PPD Limburg & SMKK op zondag 16 augustus (inloop vanaf 9.00u) van 10.00u tot 15.00u in Maastricht. Voor jongens en meisjes tussen 12 en 18 jaar. Deelname is gratis! We gaan voetballen, kickboksen, boksen en nog meer! #jongeren #jeugd #sport

Externe link

+ Maas Cleanup 2020

mcuhomepng.pngOp zaterdag 19 september 2020 steken we samen de handen uit de mouwen en maken we de oevers van de Maas één dag plasticvrij: van Eijsden tot de Mookerhei. We mobiliseren alle bedrijven en inwoners van Limburg om op die dag zoveel mogelijk zwerfvuil op te halen. En om het na die dag elke dag ..
Lees verder ⇢

Externe link

+ Restschade bij Corona: lotgenoten delen ervaringen op Facebook

wineke-de-boer-de-volkskrant.jpgDe schade die het coronavirus toebrengt aan het lichaam is zo groot, dat veel genezen covid-19 patiënten nog maandenlang klachten zullen houden, stellen internationale onderzoekers. Sportievelingen voelen de impact zelfs nog nadrukkelijker omdat zij van topfit naar doodmoe gaan. Niet-sporters zakken van fit naar de toestand van een dweil.

Externe link

+ Zuid Zingt Tieëkezinge

Zuid Zingt.. en hoe! Vele artiesten bezochten zorginstellingen om de ouderen, tijdens de lockdown, live licht vertier te brengen. Maar daar kon niet altijd iedereen bij aanwezig zijn. En dat terwijl muziek, en vooral meezingen, verbindt. Dus wat als we in alle huiskamers van mensen in ..
Lees verder ⇢

Youtube video

+ Contact in coronatijd: maximaal naderen met behoud van professionele afstand

dylan-ferreira-hjmxky8fvmo-unsplash.jpgLotgenotenontmoeting gedijt zoals iedere menselijk contact, veel beter wanneer we elkaar in de fysieke ruimte kunnen ervaren. Nu er contactbeperkende maatregelen gelden, zetten we op een rijtje welke oplossingen er gevonden zijn om elkaar middels zelfhulp te ondersteunen. Hopelijk zitten er inspirerende of nieuwe ideeën tussen voor jou.

Externe link

+ SPIL IN DE WIJK 2020

kiekfoto.pngSPIL IN DE WIJK UPDATE - 'SIDW2020: hoe staat het ervoor?' Het was online wat stil rondom Spil in de Wijk, maar achter de schermen hebben we allesbehalve stilgezeten.. ▶️ Benieuwd welke beslissing het kernteam van Spil in de Wijk nam omtrent de netwerk conferentie, die gepland stond op ..
Lees verder ⇢

Externe link

+ Uitgangspunten om van zelfhulp een succes te maken

koffiemok-begin.jpgHet organiseren van zelfhulpgroepen in een netwerk is mensenwerk. Deze basisprincipes vormen het fundament onder een succesvolle groep en netwerk.

Externe link

+ Dé gereedschapskist voor zelfhulp.

ra-dragon-1lwxx9kwllw-unsplash.jpgDat is in vier woorden wat www.zelfregietool.nl wil zijn. We hebben ervoor gekozen om deze toevoeging te doen omdat veel nieuwe bezoekers van onze website niet direct duidelijk hebben waar ‘Zelfregietool.nl’ voor staat. Naast een digitaal platform waar mensen contact kunnen zoeken met lotgenoten, zijn er zo veel meer nuttige dingen te vinden.

Externe link

+ Collecteer online voor het Rode Kruis in jouw woonplaats!

schermafbeelding-2020-06-17-om-094719.pngDe lokale (nood)hulp van het Rode Kruis is in deze crisistijd belangrijker dan ooit. Onze vrijwilligers zetten zich bijvoorbeeld in als ondersteuning van de zorg, voor het verspreiden van voedselpakketten en voor het vervoeren van zieken. Wil jij dit goede doel steunen? Maak dan nu een ..
Lees verder ⇢

Externe link

+ Vijfde impactgesprek: Hoe gaan we om met gedragsverandering? Door Omwentelaar Ilse Meelberghs

ilse-meelberghshs116lr.jpgZodra je aan de slag gaat met verduurzamen, kun je hobbels tegenkomen. De één omzeilt deze hobbels op een hele natuurlijke manier, terwijl de ander steeds terugvalt in de oude patronen. Vervolgens heb jij een gedragsverandering doorgevoerd en zie je deze verandering ook graag bij een ander. ..
Lees verder ⇢

Externe link

Pagina 1 van 6
© Kiek Limburg