Zoek
Podium
Agenda
Over Kiek Limburg
Inloggen
+ Voeg toe
Lees en voeg toe: nieuws en actuele informatie over initiatieven van burgers en organisaties bij jou in de buurt.
Volg ons

+ Hoe ga je om met een naaste die aangeeft uit het leven te willen stappen?

113.pngIn dit vierde filmpje in de reeks geeft Annemies, sociaal psychiatrisch verpleegkundige, advies over hoe je kunt omgaan met een naaste die aangeeft uit het leven te willen stappen. ‘Het is belangrijk om als naaste dan niet in paniek te raken, hoe moeilijk dat ook is. Geef ruimte, vul niet in ..
Lees verder ⇢

Youtube video

+ MO's maken het mogelijk!

mo-s-maken-het-mogelijk.jpgProvinciaal gesubsidieerde maatschappelijke organisaties, beleidsmedewerkers, commissie- en Statenleden waren op 9 december te gast bij Kledingbank Limburg in Maasbracht. Een aantal van de 25 maatschappelijke organisaties (MO’s) van Limburg presenteerden zich daar. Het was vooral een ..
Lees verder ⇢

Youtube video

+ Terugblik op de dag van de vrijwilliger.

51a094fd07b041c9863624a5bbde81d7.jpgGisteren plaatste wij een klein bedankje op onze social media kanalen. Ieder jaar, op 7 december, vindt de Nationale Vrijwilligersdag plaats. De dag staat in het teken van de vrijwilliger. Een uitgelezen kans voor vrijwilligersorganisaties om vrijwilligers te bedanken voor hun inzet. ..
Lees verder ⇢

+ Danny, 'als je diep in de put zit, is hulp vragen moeilijk'

thumbnails-delen-lucht-op.pngDelen lucht op! In dit derde filmpje in de reeks vertelt Danny hoe zijn moeder de drempel naar hulp voor hem wist te verlagen. “Als je diep in de put zit, is hulp vragen moeilijk. Ga met iemand mee, luister naar iemand, kijk naar iemand. Dat maakt het voor de ander gemakkelijker om hulp te vragen.” #zelfmoordpreventie #bewustwording #praaterover

Youtube video
Externe link

+ Help ons een handje.

1f69cc866ae24b5ea3131fcf5c2e9f4d.pngMedia kan een krachtig hulpmiddel zijn om basisschoolleerlingen op voorhand info te geven over handicaps. Momenteel zijn we bezig onze website te voorzien van nieuwe filmpjes. Zijn er bepaalde handicaps die je graag terug wilt zien? Vertel dit ons dan. Wij gaan dan opzoek naar bijpassende ..
Lees verder ⇢

+ SAVE THE DATE NIEUWJAARSBIJEENKOMST

nieuwjaarsbijeenkomst-sharepower.jpgOp 19 januari 2023 vanaf 18.30u organiseren wij weer onze jaarlijkse nieuwjaarsbijeenkomst bij Foroxity Filmarena in Roermond. Wil je erbij zijn? Zet het dan al in je agenda en meld je aan. Deelname is gratis echter aanmelden verplicht. Meer informatie over het programma volgt. Let wel, heb ..
Lees verder ⇢

Externe link

+ Ervaringswerker Angelique, over campagne 'Delen lucht op'

thumbnails-delen-lucht-op.jpgIn dit tweede filmpje uit de serie het gesprek met ervaringswerker Angelique: 'Door er over te praten, door te vragen en vooral te luisteren, kan ik zelf woorden geven aan wat er in mijn hoofd allemaal rondspookt en kan ik zelf kijken naar oplossingen.' Delen lucht op! #delenluchtop ..
Lees verder ⇢

Youtube video

+ Jong043 en ons scholenproject.

16e11af147e448b5bdbfba178ed6dca4.jpgHoe leuk is dit? Het blad jong043 besteedde in hun november editie, aandacht aan ons scholenproject tijdens een bezoek aan basisschool De Vlinderboom in Maastricht. Zoals je kunt zien is dit artikel gevuld met vele leuke actiefoto’s waarin ons parcours wordt afgebeeld. Maar iets wat ..
Lees verder ⇢

+ Met een goede mindset en aangepaste levenstijl kun je veel bereiken.

foto-ralph-vermeere.jpgProstaatkanker met uitzaaiingen. Foute boel. Genoeg mannen gaan na zo’n diagnose bij de pakken neerzitten. Maar niet Ralph Vermeere (60). Logisch dat hij een flinke dreun te verwerken kreeg, maar hij pakte de draad weer op. Hij ging anders leven. Gezonder. En greep alles aan wat hem sterker ..
Lees verder ⇢

Externe link

+ Gezocht: sociaal cultureel medewerker

vacature-scm-linkedin.pngOns team beroepskrachten zoekt een nieuwe collega. Ben jij begaan met de ontwikkeling van vrijwilligers? Is coaching, motiveren en teambuilding echt jouw tweede natuur? Solliciteer dan vóór 15 december op onze vacature voor sociaal cultureel medewerker. Klik hieronder voor de vacature en hoe je kunt reageren.

Externe link

Pagina 4 van 62
© Kiek Limburg