Home
Nieuws
Inspiratie
Vraag en antwoord
Doe mee
Agenda
Over Kiek Limburg
Inloggen
Inspiratie overzicht
+ Voeg toe
Lees en voeg toe: voorbeelden van prima initiatieven van burgers en organisaties, die jou en anderen op ’n idee kunnen brengen.
Volg ons

+ 'Contact maakt Gerlach een stuk sterker'

bron-peter-schols-dagblad-de-limburger-23-juli-2020.jpgGerlach Roomans uit Geleen heeft parkinson. Lotgenotencontact is voor hem als een geschenk uit de hemel. „Dit helpt me mijn leven in te richten.”

Externe link

+ Restschade bij Corona: lotgenoten delen ervaringen op Facebook

wineke-de-boer-de-volkskrant.jpgDe schade die het coronavirus toebrengt aan het lichaam is zo groot, dat veel genezen covid-19 patiënten nog maandenlang klachten zullen houden, stellen internationale onderzoekers. Sportievelingen voelen de impact zelfs nog nadrukkelijker omdat zij van topfit naar doodmoe gaan. Niet-sporters zakken van fit naar de toestand van een dweil.

Externe link

+ Contact in coronatijd: maximaal naderen met behoud van professionele afstand

dylan-ferreira-hjmxky8fvmo-unsplash.jpgLotgenotenontmoeting gedijt zoals iedere menselijk contact, veel beter wanneer we elkaar in de fysieke ruimte kunnen ervaren. Nu er contactbeperkende maatregelen gelden, zetten we op een rijtje welke oplossingen er gevonden zijn om elkaar middels zelfhulp te ondersteunen. Hopelijk zitten er inspirerende of nieuwe ideeën tussen voor jou.

Externe link

+ Paul Versteegen: “Succes is mooi, quality time thuis onbetaalbaar”

paul-versteegen.jpg“Je vraagt me of er te weinig vrouwen in de media verschijnen. Ik ga me nu misschien niet populair maken, maar ik vind dit in zekere zin onzin. Het probleem van de vrouwen in de media is niet het probleem van de media, maar juist het probleem van de vrouwen zelf. Mijn ervaring is dat vrouwen ..
Lees verder ⇢

Externe link

+ Kirsten Paulus: een kameleon, geen nachtegaal

kirstenpaulusnov18004.jpgBinnen L1 is Kirsten Paulus voorvechtster van meer vrouwen op het scherm. Wie je ziet op je scherm, hoort op de radio en over wie je leest in de kranten, in magazines en op internet moet een afspiegeling zijn van de maatschappij. We hebben nieuwe, vrouwelijke rolmodellen nodig. Hopelijk word ..
Lees verder ⇢

Externe link

+ Uitgangspunten om van zelfhulp een succes te maken

koffiemok-begin.jpgHet organiseren van zelfhulpgroepen in een netwerk is mensenwerk. Deze basisprincipes vormen het fundament onder een succesvolle groep en netwerk.

Externe link

+ Dé gereedschapskist voor zelfhulp.

ra-dragon-1lwxx9kwllw-unsplash.jpgDat is in vier woorden wat www.zelfregietool.nl wil zijn. We hebben ervoor gekozen om deze toevoeging te doen omdat veel nieuwe bezoekers van onze website niet direct duidelijk hebben waar ‘Zelfregietool.nl’ voor staat. Naast een digitaal platform waar mensen contact kunnen zoeken met lotgenoten, zijn er zo veel meer nuttige dingen te vinden.

Externe link

+ Nieuwsbrief Vrijwilligerscentrale Kerkrade

screenshot2020-06-16-nieuwsbrief-vrijwilligerscentrale-kerkrade.pngZie bijgevoegde link

Externe link

+ Corona times

positieve-gezondheid.pngHoe een onzichtbaar virus, ouderen op meerdere dimensies uitdaagt. Vijf ouderen aan het woord over hun gedwongen isolement. Dan blijkt enerzijds dat dit virus onze Positieve Gezondheid op meerdere dimensies flink uit balans brengt. Anderzijds maakt deze tijd ons duidelijk dat we elkaars ..
Lees verder ⇢

Externe link

+ Catharina Rinzema geeft in de reeks ‘Working moms’ het woord aan inspirerende vrouwen

working-moms-harriet-slager.pngAls kandidaat Europese verkiezingen behaalde Catharina Rinzema vorig jaar ruim 15.000 voorkeursstemmen. Jonge vrouwen vertelden haar vaak dat zij niet weten hoe ze een gezin en een carrière kunnen combineren. En nu in Corona tijd is dat een extra uitdaging! Productief thuiswerken, een ..
Lees verder ⇢

Externe link

Pagina 1 van 5
© Kiek Limburg