Zoek
Podium
Agenda
Over Kiek Limburg
Inloggen
Inspiratie overzicht
+ Voeg toe
Lees en voeg toe: voorbeelden van prima initiatieven van burgers en organisaties, die jou en anderen op ’n idee kunnen brengen.
Volg ons

+ Het 7e Impactgesprek op 1 oktober: De rol van spullen tijdens de decembermaand

pakjesavond.jpgTijdens het zevende impactgesprek staat het thema spullen centraal. Vanaf oktober gaan in Nederland de inkopen starten voor de decembermaand. Maar wat is eigenlijk de impact van spullen? En hoe beleef je deze maand als je bent gaan consuminderen? Met Pakjesavond in aantocht; wat is het effect ..
Lees verder ⇢

Externe link

+ Herenboeren, Samen Duurzaam Voedsel Produceren

schermafbeelding-2020-06-17-om-111421.pngHet zesde impactgesprek van de Omwentelaars heeft als thema; Herenboeren, Samen Duurzaam Voedsel Produceren. Deze bijeenkomst is vanavond helemaal volgeboekt, maar is ook online te volgen via Zoom. Kunnen we op een meer duurzame manier voedsel produceren en hoe ziet dat er dan uit? In de ..
Lees verder ⇢

1 bestand
Externe link

+ Annick Teeuwen “Niemand kiest de plek waar hij geboren wordt”

annick-1.pngAnnick Teeuwen directeur FAM!, had altijd al een heel groot rechtvaardigheidsgevoel. En zeker als het aankomt op gendergelijkheid. Op de kleuterschool moest ze al een keer naar de gang verhuizen, omdat ze het niet eerlijk vond – én er iets van zei tegen de juf – dat in haar ogen jongens ..
Lees verder ⇢

Externe link

+ Positieve Gezondheid voor burgers in een kwetsbare positie.

positieve-gezondheid-taalvaardigheid.pngDe eenvoudige tool Mijn Positieve gezondheid wordt in deze presentie toegelicht. Het is bekend dat er een relatie is tussen lage gezondheidsvaardigheden en mensen met een lage taalvaardigheid. Wat je kunt doen om deze te herkennen en burgers hierin kunt ondersteunen was in deze bijeenkomst ..
Lees verder ⇢

Externe link

+ Mantelzorg in Coronatijd

mantelzorgpng.jpgMantelzorg plan je niet, het kan je zomaar overkomen. Hoe houd je dan balans? Zijn er mogelijkheden om je (tijdelijk) te ontlasten? Vragen die leven bij mantelzorgers. SMKK, PPD Limburg, FAM! Netwerk en het Platform Allochtone Zorgvragers besteden regelmatig aandacht aan de mantelzorger. ..
Lees verder ⇢

Youtube video

+ Sport jij met ons mee?

sportdag-160820.jpgBen je tussen de 12 en 18 jaar kom dan op 16 augustus naar onze sportactiviteit in Maastricht

1 bestand
Externe link

+ 'Contact maakt Gerlach een stuk sterker'

bron-peter-schols-dagblad-de-limburger-23-juli-2020.jpgGerlach Roomans uit Geleen heeft parkinson. Lotgenotencontact is voor hem als een geschenk uit de hemel. „Dit helpt me mijn leven in te richten.”

Externe link

+ Restschade bij Corona: lotgenoten delen ervaringen op Facebook

wineke-de-boer-de-volkskrant.jpgDe schade die het coronavirus toebrengt aan het lichaam is zo groot, dat veel genezen covid-19 patiënten nog maandenlang klachten zullen houden, stellen internationale onderzoekers. Sportievelingen voelen de impact zelfs nog nadrukkelijker omdat zij van topfit naar doodmoe gaan. Niet-sporters zakken van fit naar de toestand van een dweil.

Externe link

+ Contact in coronatijd: maximaal naderen met behoud van professionele afstand

dylan-ferreira-hjmxky8fvmo-unsplash.jpgLotgenotenontmoeting gedijt zoals iedere menselijk contact, veel beter wanneer we elkaar in de fysieke ruimte kunnen ervaren. Nu er contactbeperkende maatregelen gelden, zetten we op een rijtje welke oplossingen er gevonden zijn om elkaar middels zelfhulp te ondersteunen. Hopelijk zitten er inspirerende of nieuwe ideeën tussen voor jou.

Externe link

+ Paul Versteegen: “Succes is mooi, quality time thuis onbetaalbaar”

paul-versteegen.jpg“Je vraagt me of er te weinig vrouwen in de media verschijnen. Ik ga me nu misschien niet populair maken, maar ik vind dit in zekere zin onzin. Het probleem van de vrouwen in de media is niet het probleem van de media, maar juist het probleem van de vrouwen zelf. Mijn ervaring is dat vrouwen ..
Lees verder ⇢

Externe link

Pagina 1 van 6
© Kiek Limburg