Home
Nieuws
Inspiratie
Vraag en antwoord
Doe mee
Agenda
Over Kiek Limburg
Inloggen
Inspiratie overzicht
+ Voeg toe
Lees en voeg toe: voorbeelden van prima initiatieven van burgers en organisaties, die jou en anderen op ’n idee kunnen brengen.
Volg ons

+ Maak er gebruik van: de informatiekaart 'In geval van nood!

afbeeldingingevalvannood.jpgAls er in geval van nood een hulpverlener bij je thuis komt, dan is het fijn dat je zonder moeite de meest belangrijke gegevens snel kunt delen. Met de informatiekaart ‘In geval van nood!’ weet de hulpverlener in een paar seconden wie je bent, of je een aandoening hebt of ziek bent, welke ..
Lees verder ⇢

Externe link

+ 5 tips om energie te besparen in de lente

zelfstroom-open-raam.jpgDe korte, donkere winterdagen liggen achter ons. Nu de lente in volle gang is, stijgen de temperaturen en kunnen we weer volop genieten van de zon. Dit betekent ook dat we op verschillende manieren makkelijk kunnen besparen op onze energierekening. Samen met Zelfstroom geven we handige tips ..
Lees verder ⇢

Externe link

+ Update - maak zelf een mondmasker

screenshot20200519-191157chrome.jpgEen handig ontwerp om een mondmasker te maken.

Externe link

+ Knab publiceert 3 videolessen 'bankieren en geldzaken voor kinderen'

Normaal doen we als Knab mee aan bank voor de klas, maar dat ging dit keer niet door. We wilden wel graag (alsnog) iets voor kinderen doen, juist nu ze allemaal (nog deels) thuis zitten. Daarom hebben we videolessen gemaakt over bankieren en geldzaken voor kinderen​. Vragen als: Waar ..
Lees verder ⇢

Youtube video
Externe link

+ De website Zelfregietool.nl is verbeterd!

website.pngOm zelfhulp en lotgenotencontact beter toegankelijk te maken voor iedereen, brengen we voortdurend verbeteringen aan. Nu hebben we voor verschillende doelgroepen een eigen menu ingericht.

Externe link

+ (Lim)burgers in beeld: coronakracht!

logoblauwgroenburgerkrachtlimburg.jpgBurgerkracht Limburg verzamelt en deelt informatie over activiteiten en initiatieven van burgers tijdens de coronacrisis. Mooie voorbeelden van coronakracht, ter informatie en inspiratie. Bekijk, like en deel het filmpje 'Harry over de waarde van sociale contacten'.

Youtube video
Externe link

+ Het 3e Impact gesprek van de Omwentelaars op 7 mei

schermafbeelding-2020-05-06-om-220105.pngDe Omwentelaars willen positieve aandacht voor alles wat er al gedaan wordt aan duurzamer leven. Het is een netwerk voor mensen die zich verbonden voelen met onderwerpen zoals milieu, natuur en klimaatverandering. Kennis van wat er al is en wie je kunt benaderen als je meer wilt weten over ..
Lees verder ⇢

Externe link

+ Dwang in tijden van Corona

silvia-hoffland.pngNaast de noodzaak om te kunnen ademen, eten en drinken is de behoefte aan veiligheid, stabiliteit en controle over de omgeving een van de menselijke basisbehoeften. Maar wat als deze basisbehoeften gaan strijden om voorrang zoals dat bij een eetstoornis het geval is? Wat als hier ook nog eens een corona pandemie overheen komt?

Externe link

+ Inititiatieven in Limburg #coronahulp

burgerkracht-en-corona2-1200x1200.jpgEr zijn veel initiatieven. Niet altijd is gelijk duidelijk waar(bij) je voor welke vraag terecht kunt of kunt aansluiten. Burgerkracht Limburg zet er een aantal op een rijtje. Dat wordt voortdurend bijgewerkt.

Externe link

+ Kamme jaja jippie jippie jeeeey!

41c9885w724mensenli.jpgGrote kans dat je nu aan een grote bouwmarktketen denkt. Dat doet Hornbach erg goed en komt hiermee vooraan in de aandacht te zitten. Zo hopen wij in 2030 bij burgers en bij professionals in zorg en welzijn ‘top of mind’ te zijn met georganiseerde zelfhulp.

Externe link

Pagina 2 van 5
© Kiek Limburg