Home
Nieuws
Inspiratie
Vraag en antwoord
Doe mee
Agenda
Over Kiek Limburg
Inloggen
Inspiratie overzicht
+ Voeg toe
Lees en voeg toe: voorbeelden van prima initiatieven van burgers en organisaties, die jou en anderen op ’n idee kunnen brengen.
Volg ons

+ Mister Zelfhulp

200211-wim-venhuis.png‘Ik val meteen maar met de deur in huis, zegt hij: ‘op mijn een en twintigste sprong ik van een 24 meter hoge brug af. Ik studeerde geneeskunde in Maastricht en leidde een redelijk onbezorgd leven, tot het moment dat bij mij de diagnose ‘bipolaire stoornis’ (ook wel manisch-depressieve ..
Lees verder ⇢

Externe link

+ Plotseling zijn wij met zeven miljard lotgenoten op planeet aarde

fabian-moller-v0m-bql5meu-unsplash.jpgKapitein Corona heeft het roer overgenomen en zitten we direct met ons allen in hetzelfde schuitje. Ras, kleur, status of afkomst doen er niet meer toe. Van de ene op de andere dag zijn ontmoetingen met andere mensen gevaarlijk geworden. We blijken allemaal uit hetzelfde ei gebroed te zijn. ..
Lees verder ⇢

Externe link

+ Handig boekje over participatie

opmaakboekjeparticipatie.jpgDe praktische bruikbaarheid van het boekje biedt kansen voor meer participatie binnen een organisatie. Met o.a. een analysemodel; een hulpmiddel om participatie binnen uw organisatie bespreekbaar te maken. #participatie

Externe link

+ Toffe initiatieven voor thuisleren!

screenshot2020-04-09-homepage-jet-net-technet.pngNu alle scholen gesloten zijn en iedereen thuis aan de slag moet, zijn handige online tools meer welkom dan ooit. Uiteraard voor de afwisseling voor leerlingen, maar ook ter inspiratie voor de leerkrachten die vanuit huis les moeten geven of voor ouders die thuis ook werk te doen hebben. Een aantal toffe initiatieven voor thuisleren op een rijtje!

Externe link

+ Samen Sterk Sittard-Geleen

#samensterk #SittardGeleen De coronacrisis heeft een grote impact op ons dagelijks leven. Toch zijn er ook lichtpuntjes in deze onzekere tijd. Op verschillende plekken in de gemeente ontstaan initiatieven van inwoners die elkaar onderling willen helpen en steunen, bijvoorbeeld door ..
Lees verder ⇢

Externe link

+ Puberteit, makkelijker kan ik het niet maken. Wél leuker!

marina-van-der-wal.pngIedere dag om 9 uur een steuntje in de rug voor ouders van pubers in een Facebook live uitzending. Meedoen? Klik op onderstaande link! #ouders #ouderschap #pubers De Facebook Live Uitzendingen vinden plaats in een afgeschermde Facebookgroep. Gezien bij Marina van der Wal, Gezinscoach | Puberexpert | Opvoedkundige

Externe link

+ Houd contact #eentegeneenzaamheid

screenshot2020-04-03-houd-contact-een-tegen-eenzaamheid.pngEen landelijke site van een tegen eenzaamheid met links en vraag en aanbod. Ouderen lopen meer risico om geraakt te worden door het nieuwe coronavirus. Dat leidt tot minder sociaal contact en soms ook dat ze praktische hulp missen. Als een persoonlijk bezoekje er niet in zit, laat toch van je ..
Lees verder ⇢

Externe link

+ MIND wil psychische problemen voorkomen en mensen die hiermee te maken hebben ondersteunen.

verticallogo.pngInformatie, inspiratie, en steun. Ruim 40 procent van de Nederlanders heeft ooit psychische klachten gehad. MIND wil psychische problemen voorkomen en mensen die hiermee te maken hebben ondersteunen. Dit doen we door informatie te bieden, onderzoek te doen, projecten uit te voeren en actie ..
Lees verder ⇢

Externe link

+ Doe jij mee? #coronahulp!

20200329171925.jpgWoon of ben je ondernemer in Sittard en omgeving? Doe dan mee! Ik werk als wijkverpleegkundige (regio Sittard) en ben initiatiefnemer om mensen en ondernemers in mijn wijk De Baandert (Sittard) met elkaar te verbinden. (zie youtube-video) Om zorgvragers, (overbelaste) mantelzorgers en andere ..
Lees verder ⇢

Youtube video
1 bestand
Externe link

+ Telefonische hulplijn geopend

kbo-pcob--noom-openen-30-mrt-telefonische-hulplijn-waar-ouderen-met-migratie-achtergrond-terecht-kunnen-voor-info-over-corona-crisis-of-een-luisterend-oor-ouderen-infolijn-030-3-400-600-bereikbaar-van-maandag-t.pngKBO-PCOB en NOOM openen op maandag 30 maart een telefonische hulplijn waar ouderen (met een migratie-achtergrond) terecht kunnen voor informatie over de Corona-crisis of gewoon voor een luisterend oor. Het nummer van deze Ouderen-Infolijn is 030-3 400 600, bereikbaar van maandag tot en met ..
Lees verder ⇢

Pagina 3 van 5
© Kiek Limburg