Home
Nieuws
Inspiratie
Vraag en antwoord
Doe mee
Agenda
Over Kiek Limburg
Inloggen
Inspiratie overzicht
+ Voeg toe
Lees en voeg toe: voorbeelden van prima initiatieven van burgers en organisaties, die jou en anderen op ’n idee kunnen brengen.
Volg ons

+ Hold on Crea Gospel Choir

Een geweldig initiatief van en met al de prachtig(e) zingende cursisten van het Crea Gospel Koor. Een gospel spiritual met een hoop- en liefdevolle boodschap. O.l.v vocalcoach Caro Dest en ge-edit door Julia Morren! An amazing initiative from and with all my wonderful students at Crea ..
Lees verder ⇢

Youtube video

+ Denkkracht bij Corona gerelateerde problemen Noord-Zuid Denk Tank

noord-zuid-denktank.pngEen crisis vraagt om creativiteit, om mensen die hun denkkracht willen bundelen en om heel veel ideeën, zodat je de best passende oplossing snel kunt inzetten. Loop je vast met een probleem en heb je snel mensen nodig die met je mee willen denken over oplossingen? Stuur je vraag naar... ..
Lees verder ⇢

Externe link

+ Vrouwen kunnen hun arbeidsmarktpositie beïnvloeden door hun studiekeuze.

hoofd-uwv.jpgMichel gaat specifiek in dit interview in op de arbeidsdeelname van vrouwen (versus mannen) in Limburg. Wat opvalt is dat de studiekeuze heel veel bepaalt. Michel heeft uitgebreid vergelijkend onderzoek gedaan naar de arbeidsmarktpositie van hbo- en wo-studies. Vrouwen kunnen hun ..
Lees verder ⇢

Externe link

+ Hulplijn bij opgelopen spanningen in het gezin

085-8640164.pngWat te doen als de spanningen in een gezin te hoog oplopen nu we 24 uur op elkaars lip zitten? De telefonische hulplijn #goedverbonden is door de stichting Kinderleven in Maastricht opgezet om ouders, kinderen en pubers stoom te laten afblazen als de stress binnen het gezin te hoog oploopt. ..
Lees verder ⇢

+ Samen sterk tegen #Corona

facebook-linkimage.pngSamen sterk tegen corona Een initiatief dat moet gaan zorgen voor positiviteit en verbroedering in deze onzekere tijd. Kun je wat voor iemand betekenen of kun je juist wel wat hulp gebruiken? Laat het aan je buurtgenoten weten. #hulp #aanbieden #hulpvragen #boodschappen #honduitlaten ..
Lees verder ⇢

Externe link

+ Ik sta naast je, vrijwillige gezinsassistenten

1isnjlogotransparanteachtergrond-01.pngGeluk zit in heel kleine dingen. Maar als problemen in een gezin zich opstapelen, dan worden simpele dingen die eigenlijk heel gewoon horen te zijn, ineens minder vanzelfsprekend. Een potje voetballen in het park, een spelletje spelen, een film kijken, koekjes bakken, een keer de stad in… ‘Ik ..
Lees verder ⇢

+ Moedercentrum Casa Mama Lisi, centrum voor vrouwen Sittard

logotransparantzondertekst1.pngEen veilige plek voor vrouwen, door vrouwen. Dat is wat we samen willen uitdragen bij Moedercentrum Casa Mama Lisi. Er wordt dagelijks gewerkt aan het creëren van een tweede thuis, waar gezelligheid en warmte de boventoon voeren en waar daarnaast persoonlijke ontwikkeling hoog in het vaandel ..
Lees verder ⇢

+ #Oproep aan alle kindjes die niet naar school mogen!! #Corona

Bewoners van onze Zuyderland #Zorgcentra mogen vanwege het #coronavirus helaas geen bezoek meer ontvangen. Tover een glimlach op hun gezicht en stuur een #kaartje via de #post een #tekening, brief of #knutselwerkje mag natuurlijk ook. De adressen van onze zorglocaties vind je bij: ..
Lees verder ⇢

Externe link

+ Sam& voor alle kinderen

Gemeenten #Armoedebeleid is voor iedere gemeente een uitdaging. #Sam& wil gemeenten hier graag bij helpen. Sam& biedt #ouders die #ondersteuning willen, #laagdrempelig toegang tot een breed pakket aan voorzieningen van verschillende organisaties. We zetten ons in voor hetzelfde doel: ervoor ..
Lees verder ⇢

Externe link

+ Humanitas #Thuisadministratie Limburg

Soms maak ik mijn post niet meer open Door omstandigheden kunnen de rekeningen en formulieren zich bij je opstapelen. Dat levert soms een schoenendoos of tas op, vol ongeopende rekeningen, bankafschriften en mogelijk schulden die helemaal niet nodig zijn. Bij sommigen is het evenwicht ..
Lees verder ⇢

Externe link

Pagina 4 van 5
© Kiek Limburg