Zoek
Podium
Agenda
Over Kiek Limburg
Inloggen
De kloof tussen arm en rijk, gezond en ongezond komt pijnlijk aan het licht. Hierdoor is ons werk nog essentiëler geworden.
Volg ons

+ De kloof tussen arm en rijk, gezond en ongezond komt pijnlijk aan het licht. Hierdoor is ons werk nog essentiëler geworden.

Via de huisarts of de fysiotherapeut wordt het steeds meer vanzelfsprekend dat burgers van positieve gezondheid horen. Maar we willen nóg meer Limburgers bereiken. We moeten het onbekende, bekend maken en de burgers en professionals door onze gezamenlijke taal bewust maken van hun eigen bekwaamheid.

Het doel is om 75% van hen kennis met het gedachtegoed te laten maken én toegevoegde waarde te bieden als het gaat om gezondheid. We moeten het onbekende, bekend maken en de burgers en professionals door onze gezamenlijke taal bewust maken van hun eigen bekwaamheid.
Waarbij het niet noodzakelijk is dat je het altijd positieve gezondheid noemt.

Zolang het maar aansluit op wat mensen zelf willen, hen motiveert en zolang hun veranderwens maar wordt opgevolgd. Hiertoe is het ook belangrijk om de inwoners handelingsperspectief te geven.

Wil je afvallen, beter slapen of lekkerder in je vel zitten? Dan concreet aangeven waar ze hiervoor moeten zijn. Het is belangrijker dan ooit om in de wijken hulp te bieden aan burgers. Kansenongelijkheid is door corona alleen maar erger geworden.

#limburgpositiefgezond #positievegezondheid #corona #kloof #kansenongelijkheid #wijken #zelfregie

Lees meer

Reageren? Klik hier om in te loggen.
© Kiek Limburg