Zoek
Podium
Agenda
Over Kiek Limburg
Inloggen
Doe je met ons mee?
Volg ons

+ Doe je met ons mee?

We willen niet meer zwijgen. In negen van de tien gevallen van geweld tegen vrouwen is de dader een man, meestal een bekende van het slachtoffer. Gelukkig zijn de meeste mannen geen geweldpleger, maar pleger of niet, bijna iedereen zwijgt over dit onderwerp. Geweld is sterk verbonden aan maatschappelijke ideeën en normen voor mannen en mannelijkheid. Het is dan ook noodzakelijk om mannen te betrekken bij de oplossing. Mannen moeten zich uitspreken over en tegen gender gerelateerd geweld en elkaar er op aanspreken als het gaat om seksistische grapjes en/of ongepast gedrag.

Wat gaan wij doen?

In Limburg hebben de gemeentes Beekdaelen, Maastricht, Roermond en Weert de handen ineengeslagen en spreken zich uit tegen gendergeweld! We vragen aandacht voor het geweld tegen vrouwen en delen op diverse plekken kaarsen uit en een flyer met feiten over gendergeweld in Nederland uit. Dit doen we samen met SMKK, Ladies' Circle Roermond, Ladies' Circle Weert, Zonta Mergelland, de Ronde Tafel Roermond en Soroptimistclub Mosaïk-Limburg. De kaars staat hierin symbool voor steun vragen voor iets dat moeilijk is en voor liefde, licht en warmte.

Wat vragen we aan jou?

Wil je meehelpen en laten zien dat ook jij de strijd tegen geweld tegen vrouwen steunt? Op diverse plekken kun je oranje kaarsen ophalen of je gebruikt een eigen kaars. Maak een foto van een (dan brandende oranje?) kaars en plaats deze op de sociale media met de hashtag #orangetheworldlimburg tijdens de campagne met de einddatum 10 december 2021. Onder al deze berichten verloten wij een aantal leuke prijzen. De winnaars maken wij bekend op onze social mediakanalen.

Maak geweld bespreekbaar, het taboe moet doorbroken worden. Geweld is NIET OKÉ!

#orangetheworldlimburg #orangtheworld #stopgeweldtegenvrouwen #geweldisnietoke

Lees meer

Reageren? Klik hier om in te loggen.
© Kiek Limburg