Zoek
Podium
Agenda
Over Kiek Limburg
Inloggen
Lezing Bjorn Oostra: De journalistiek staat onder druk
Volg ons

+ Lezing Bjorn Oostra: De journalistiek staat onder druk

Zaterdagavond, 2 april geeft Bjorn Oostra in Café Sjengske van gemeenschapshuis D’n Haammaeker in Neer de lezing 'De journalistiek staat onder druk'. Daarin belicht hij - de oorzaken van - het dalend vertrouwen in de journalistiek en de toenemende agressie tegen journalisten: “Dit ondermijnt uiteindelijk onze samenleving.” Bjorn Oostra is hoofdredacteur van De Limburger.

De journalistiek in Nederland en dus ook in Limburg staat onder druk. Dalende oplages zorgen voor krimpende budgetten, met alle gevolgen van dien voor de omvang en kwaliteit van veel redacties.

Maar misschien nog wel erger dan dat is het dalend vertrouwen in de journalistiek. Populisten als Wilders en Baudet laten geen mogelijkheid onbenut om traditionele media weg te zetten als fake of tuig van de richel. In navolging van hun politieke voorbeelden gedragen steeds meer mensen zich vijandig tegenover journalisten. Uit vrees voor agressie heeft de NOS logo’s van auto’s laten verwijderen en in Urk zijn nog niet zo lang geleden verslaggevers aangevallen. Het dalend vertrouwen in de journalistiek en de toenemende agressie tegen journalisten ondermijnt uiteindelijk de samenleving waarin wij leven.

De lezing begint om 20.30 uur. Café Sjengske is open vanaf 19.30 uur. Je bent van harte welkom!

Reageren? Klik hier om in te loggen.
© Kiek Limburg