Podium
Vacatures
Agenda
Zoek
Over Kiek Limburg
Inloggen
+ Voeg toe
+ Voeg toe
Lees en voeg toe: nieuws en actuele informatie over initiatieven van burgers en organisaties bij jou in de buurt.
Volg ons

+ In de spotlights BuddyzorgLimburg

buddyzorg.pngVrijwilligers die doelgerichte ondersteuning bieding. Intensieve vrijwilligerszorg door de inzet van buddy’s aan mensen (maatjes) die thuis wonen. Maatjes zijn ernstig, chronisch en/of levensbedreigend lichamelijk zieke kinderen, jongeren en volwassenen. De buddy’s bieden doelgerichte, ..
Lees verder ⇢

Externe link

+ Wat is en doet speeltuinwerk Limburg?

speeltuinwerk-limburg-foto.jpgBuitenspelen is voor kinderen heel belangrijk. Ze ontwikkelen zich op heel veel fronten. Niet alleen motorisch. Ze sluiten vriendschappen, lossen probleempjes op, en leren op te komen voor zichzelf. Een speeltuin is het trefpunt in een wijk. Voor ouders, voor kinderen en vrijwilligers. ..
Lees verder ⇢

Externe link

+ Verkiezingen 17 maart 2021 - STEM NIET?! Of toch wel?

lieve-limburgers-stem-niet-of-toch-wel-1.pngNatuurlijk gaan we wél stemmen! Alles om ons heen is politiek. De zorg, het onderwijs, onze veiligheid, het openbaar vervoer, het aantal huizen die gebouwd mogen worden etc. Hierover maakt de politiek beslissingen. Beslissingen die worden genomen in Den Haag. Over ons. Laten we er voor zorgen ..
Lees verder ⇢

Youtube video
Externe link

+ Zwerfafval bestrijden. Hoe kun je impact maken?

dion-nijskens.jpgOmwentelaar Ad Jans heeft het idee geopperd om in februari een excursie zwerfafval bestrijden te organiseren. Gezien de huidige corona maatregelen hebben we ervoor gekozen om de excursie coronaproof op te zetten. In samenwerking met Omwentelaar Dion Nijskens is er het volgende programma ..
Lees verder ⇢

Externe link

+ Nieuws van de Beweging.

ontwerp-zonder-titel11.png Over het succes en de winst van werken met positieve gezondheid, een scholing voor zowel individuele deelnemers als voor organisaties en bedrijven. Waar we nu mee bezig zijn en onze ambitie. Over de winst van mensgerichte zorg en natuurlijk over carnaval. Want laten we nu eerlijk zijn, niets ..
Lees verder ⇢

Externe link

+ Kweekvijver 2021 - Meer Vrouwen in de Politiek

kweekvijver-2021.pngDe kweekvijvers hebben de afgelopen jaren hun succes bewezen. Vrouwen hebben veel in hun mars, maar niet altijd het netwerk, het zelfvertrouwen of de juiste handvatten om dit om te zetten naar succes. In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen starten we dit jaar weer met een nieuw traject. ..
Lees verder ⇢

Youtube video
Externe link

+ Elly van den Heuvel: Ik ben bevoorrecht en dankbaar dat ik anderen kan helpen

12428276733055191962373005924676780122192296n.jpgEen bezige bij is er niets bij… Elly van den Heuvel combineert op dit moment maar liefst vier jobs. Haar jeugd was niet echt een meisjesboek en de zogenaamde prinsen op het witte paard maakten haar leven er niet leuker op, en dat is nog zachtjes uitgedrukt. Toch krabbelde Elly op, straalt ze ..
Lees verder ⇢

Externe link

+ Maak kennis met Stichting ABC

deelnemersdag-2018-fotojpg-18.jpgEr zijn op dit moment zo’n 2 miljoen mensen die Nederlands als eerste taal hebben, die laaggeletterd zijn. Dat is dus heel veel. Je kunt compleet in een isolement terechtkomen. "Wij zijn er om mensen gelukkiger te maken. Doordat ze nu wél kunnen lezen en schrijven. Ze komen hierdoor uit hun ..
Lees verder ⇢

Externe link

+ ‘Betekenisvol Meedoen’ – Week van de psychiatrie 2021

logoweek-van-de-psychiatrie.jpgBetekenisvol Meedoen? Dat kan, van 22 t/m 26 maart 2021 in Land van Gulick, Sittard. Doel: onder de aandacht brengen dat 1 op de 4 mensen een psychische kwetsbaarheid heeft en welke invloed dit heeft voor hen maar ook voor hun naasten en hulpverleners. Het thema is ‘Betekenisvol ..
Lees verder ⇢

Externe link

+ In de spotlights: KBO Limburg

screenshot2021-01-30-kbo-limburg.jpgEen vereniging van en voor senioren die de belangen van alle Limburgse senioren behartigt. 32.000 leden in heel Limburg met 3.000 actieve #vrijwilligers. Wil je weten wat KBO voor jou of je naasten kan betekenen? Lees dan het interview met Hans Hollanders #ondersteuning #vrijwilligers #scholing #workshops #studiedagen #Limburg #senioren

Externe link

Pagina 65 van 82
© Kiek Limburg