Zoek
Podium
Agenda
Over Kiek Limburg
Inloggen
+ Voeg toe
Lees en voeg toe: nieuws en actuele informatie over initiatieven van burgers en organisaties bij jou in de buurt.
Volg ons

+ FGL en Burgerkracht Limburg starten pilotproject '(Lim)burgers In Beeld'

ggostartbijeenkomstlimburgersinbeeld23112020.jpgVanmiddag vond de startbijeenkomst plaats van het pilotproject '(Lim)burgers in beeld' van FGL en Burgerkracht Limburg. In samenwerking met én met medewerking van ervaringsdeskundige burgers wordt een provincie-breed online bibliotheek van beeld- en geluidsmateriaal gemaakt: korte filmpjes van ..
Lees verder ⇢

+ Aane wanjel in of bie Naer? Haol dich ein teske wanjelkòffie bie aetkefee 't Raodhoes

ggofotowanjelkoffie.jpgWanjele duit good, efkes pauzére auch. Mathijs van aetkefee ‘t Raodhoes in Naer (aane kirk) haet heerlike wanjelkòffie. Auch zien pakketjes mit (3 smake) ‘Sjweinwors’ van wildj verke zeen heerlik, én gemaekelik mit te neme. Wanjel ze!

+ De Voorzieningenwijzer

devoorzieningenwijzer.pngNederland kent landelijk en lokaal veel regelingen voor mensen met een smalle beurs. Daarnaast zijn er ook manieren om te besparen op vaste lasten. Maar het is zo'n oerwoud aan regeltjes dat ook veel Limburgers hier meer gebruik van kunnen maken. Daarom is wordt door meerdere gemeenten en ..
Lees verder ⇢

Youtube video
1 bestand
Externe link

+ Burgerkracht@ctueel, nummer 51 is uit

Er is weer een nieuwe editie van Burgerkracht@ctueel. Nummer 51 inmiddels. In deze e-brief van Burgerkracht Limburg, onder meer: Zelfregietool.nl van Burgerkracht Limburg start online corona supportgroep, Onder de aandacht: Workshop ‘Positieve Gezondheid en Ik Positief Gezond!’, ‘Wij zijn ..
Lees verder ⇢

Externe link

+ D'n Haammaeker in Neer vanaf 19 november 2020 weer open voor groepen tot maximaal 30 personen

afbeeldingcoronamondkapje.jpgDe coronamaatregelen zijn ietwat bijgesteld en de gedeeltelijke lockdown blijft voorlopig van kracht. Met die boodschap richtten premier Rutte en minister De Jonge zich gisteravond tot de Nederlandse samenleving. Voor gemeenschapshuis D’n Haammaeker betekent dit, dat per donderdag, 19 november ..
Lees verder ⇢

Externe link

+ Hoe vind ik een baan?

linkedin-netwerken.jpgVind je het lastig om een baan te vinden? Het opbouwen van een divers netwerk kan je goed op weg helpen. Maar hoe doe je dat? Zeker als je "nieuw" bent in Nederland. In dit filmpje en in deze factsheet geven we je tips hoe je kunt werken aan het opbouwen van een divers netwerk.

Youtube video
1 bestand
Externe link

+ Omdat ik het verdien

omdatikhetverdien.pngAgnes Jongerius en Vera Tax nodigen jullie uit! Wist jij dat Nederlandse vrouwen vandaag gemiddeld nog steeds 14,8 procent minder verdienen dan mannen? Oneerlijk? Niet meer van deze tijd, zeg je? Dat vinden wij ook! Daarom treden wij nu in actie. Gedaan met wachten. Tijd om de wetgeving op ..
Lees verder ⇢

Externe link

+ Week tegen Kindermishandeling

logowtkmpng.jpgDeze week is het de Week tegen Kindermishandeling. In Nederland zijn nog ieder jaar tussen de 90.000 en 127.000 kinderen thuis niet veilig. In Limburg leggen we ons daar niet bij neer. Wij geloven dat er maar één iemand nodig is om kindermishandeling te stoppen. De leraar die doorvraagt. De ..
Lees verder ⇢

Youtube video
Externe link

+ Expert online trainen gezocht (vrijwillig)

online-met-logo.pngWeet jij precies wat er komt kijken bij het geven van een online training? Welke methodes en technieken je het beste inzet om deelnemers te blijven boeien? Ben jij enthousiast en draag jij graag jouw kennis over op andere vrijwilligers? Dan zoeken wij jou! Scouting Limburg is dé organisatie ..
Lees verder ⇢

1 bestand

+ Homoseksualiteit uit taboesfeer, lees het interview met Bouchaïb Saadane, voorzitter PPD Limburg.

bouchaib-saadane.jpgWat heel moeilijk is, hoeft niet onmogelijk te zijn. Veel Islamitische jongeren blijven in de kast. Om hun familie te sparen. “Ze zetten hun eigen geluk aan de kant en offeren zichzelf op voor het geluk van hun familie. Heel schrijnend,” vertelt Bouchaïb Saadane, die in het dagelijks leven ..
Lees verder ⇢

Externe link

Pagina 1 van 13
© Kiek Limburg