Home
Nieuws
Inspiratie
Vraag en antwoord
Doe mee
Agenda
Over Kiek Limburg
Inloggen
Doe mee overzicht
+ Voeg toe
Lees en voeg toe: initiatieven van burgers en organisaties initiatieven bij jou in de buurt en elders in Limburg.
Volg ons

+ SPIL IN DE WIJK 2020

kiekfoto.pngSPIL IN DE WIJK UPDATE - 'SIDW2020: hoe staat het ervoor?' Het was online wat stil rondom Spil in de Wijk, maar achter de schermen hebben we allesbehalve stilgezeten.. ▶️ Benieuwd welke beslissing het kernteam van Spil in de Wijk nam omtrent de netwerk conferentie, die gepland stond op ..
Lees verder ⇢

Externe link

+ Uitgangspunten om van zelfhulp een succes te maken

koffiemok-begin.jpgHet organiseren van zelfhulpgroepen in een netwerk is mensenwerk. Deze basisprincipes vormen het fundament onder een succesvolle groep en netwerk.

Externe link

+ Dé gereedschapskist voor zelfhulp.

ra-dragon-1lwxx9kwllw-unsplash.jpgDat is in vier woorden wat www.zelfregietool.nl wil zijn. We hebben ervoor gekozen om deze toevoeging te doen omdat veel nieuwe bezoekers van onze website niet direct duidelijk hebben waar ‘Zelfregietool.nl’ voor staat. Naast een digitaal platform waar mensen contact kunnen zoeken met lotgenoten, zijn er zo veel meer nuttige dingen te vinden.

Externe link

+ Collecteer online voor het Rode Kruis in jouw woonplaats!

schermafbeelding-2020-06-17-om-094719.pngDe lokale (nood)hulp van het Rode Kruis is in deze crisistijd belangrijker dan ooit. Onze vrijwilligers zetten zich bijvoorbeeld in als ondersteuning van de zorg, voor het verspreiden van voedselpakketten en voor het vervoeren van zieken. Wil jij dit goede doel steunen? Maak dan nu een ..
Lees verder ⇢

Externe link

+ Vijfde impactgesprek: Hoe gaan we om met gedragsverandering? Door Omwentelaar Ilse Meelberghs

ilse-meelberghshs116lr.jpgZodra je aan de slag gaat met verduurzamen, kun je hobbels tegenkomen. De één omzeilt deze hobbels op een hele natuurlijke manier, terwijl de ander steeds terugvalt in de oude patronen. Vervolgens heb jij een gedragsverandering doorgevoerd en zie je deze verandering ook graag bij een ander. ..
Lees verder ⇢

Externe link

+ Corona times

positieve-gezondheid.pngHoe een onzichtbaar virus, ouderen op meerdere dimensies uitdaagt. Vijf ouderen aan het woord over hun gedwongen isolement. Dan blijkt enerzijds dat dit virus onze Positieve Gezondheid op meerdere dimensies flink uit balans brengt. Anderzijds maakt deze tijd ons duidelijk dat we elkaars ..
Lees verder ⇢

Externe link

+ Maak er gebruik van: de informatiekaart 'In geval van nood!

afbeeldingingevalvannood.jpgAls er in geval van nood een hulpverlener bij je thuis komt, dan is het fijn dat je zonder moeite de meest belangrijke gegevens snel kunt delen. Met de informatiekaart ‘In geval van nood!’ weet de hulpverlener in een paar seconden wie je bent, of je een aandoening hebt of ziek bent, welke ..
Lees verder ⇢

Externe link

+ Versterk jezelf tijdens de intelligente lockdown en daarna: online challenge digitaal overtuigen

digitaal-overtuigen.jpgWe worden nu overladen met Teams meetings, Zoom en alle andere opties van digitaal vergaderen. Het blijkt toch een stuk lastiger te zijn dan het vertrouwde vergaderen dat we gewend zijn. Hoe doe je dat nou, bijvoorbeeld digitaal je punt maken? FAM! Netwerk en SMKK bieden daarom, in ..
Lees verder ⇢

1 bestand
Externe link

+ Onderzoek naar nieuwe Omgevingsvisie - Roerdalen

omgevingsvisie.jpgHeb jij al meegedaan aan het onderzoek naar de nieuwe Omgevingsvisie? In deze visie geven we aan wat we samen belangrijk vinden voor Roerdalen. Vul de vragenlijst in en laat weten hoe Roerdalen er in 2050 volgens jou uit moet zien. Doe snel mee! Dit kan nog tot en met 15 mei.

Externe link

+ (Lim)burgers in beeld: coronakracht!

logoblauwgroenburgerkrachtlimburg.jpgBurgerkracht Limburg verzamelt en deelt informatie over activiteiten en initiatieven van burgers tijdens de coronacrisis. Mooie voorbeelden van coronakracht, ter informatie en inspiratie. Bekijk, like en deel het filmpje 'Harry over de waarde van sociale contacten'.

Youtube video
Externe link

Pagina 1 van 5
© Kiek Limburg