Zoek
Podium
Agenda
Over Kiek Limburg
Inloggen
+ Voeg toe
Lees en voeg toe: nieuws en actuele informatie over initiatieven van burgers en organisaties bij jou in de buurt.
Volg ons

+ Voordeur Verhalen Sociaal Team Caberg Malpertuis (Maastricht)

Hoe goed ken jij jouw buurtgenoten? Bekend met de mooie buurtinitiatieven uit jouw wijk? Ken jij de bijzondere verhalen achter de voordeur? Het Sociaal Team Caberg-Malpertuis publiceert sinds augustus 2020 op donderdag wekelijks een Voordeur Verhaal. Dit zijn portretten van buurtbewoners uit ..
Lees verder ⇢

+ Corona trekt een spoor van leed door de samenleving: het ergste moet nog komen

spoor-van-leed-tekst.jpgEr is iets merkwaardigs aan de ramp met het coronavirus, stelt trauma-expert Berthold Gersons: de impact is immens, maar publieke woede en verdriet zag je lange tijd nauwelijks. En dat is riskant, want het kan het gevoel van eenheid in de samenleving ondergraven. Wat te doen?

Externe link

+ Herenboeren, Samen Duurzaam Voedsel Produceren

schermafbeelding-2020-06-17-om-111421.pngHet zesde impactgesprek van de Omwentelaars heeft als thema; Herenboeren, Samen Duurzaam Voedsel Produceren. Deze bijeenkomst is vanavond helemaal volgeboekt, maar is ook online te volgen via Zoom. Kunnen we op een meer duurzame manier voedsel produceren en hoe ziet dat er dan uit? In de ..
Lees verder ⇢

1 bestand
Externe link

+ Praat eens met iemand die hetzelfde heeft mee gemaakt. Dat helpt echt!

rouwgroep-brunssum.jpgOmgaan met Verlies is hard werken. Vaak wil je een ander niet belasten met jouw verdriet en probeer je jezelf er doorheen te slaan. Dit kan een eenzaam en zwaar proces zijn, waarbij goede momenten afgewisseld worden met pijnlijke en teleurstellende ervaringen.

Externe link

+ Positieve Gezondheid voor burgers in een kwetsbare positie.

positieve-gezondheid-taalvaardigheid.pngDe eenvoudige tool Mijn Positieve gezondheid wordt in deze presentie toegelicht. Het is bekend dat er een relatie is tussen lage gezondheidsvaardigheden en mensen met een lage taalvaardigheid. Wat je kunt doen om deze te herkennen en burgers hierin kunt ondersteunen was in deze bijeenkomst ..
Lees verder ⇢

Externe link

+ Mantelzorg in Coronatijd

mantelzorgpng.jpgMantelzorg plan je niet, het kan je zomaar overkomen. Hoe houd je dan balans? Zijn er mogelijkheden om je (tijdelijk) te ontlasten? Vragen die leven bij mantelzorgers. SMKK, PPD Limburg, FAM! Netwerk en het Platform Allochtone Zorgvragers besteden regelmatig aandacht aan de mantelzorger. ..
Lees verder ⇢

Youtube video

+ Sport jij met ons mee?

sportdag-160820.jpgBen je tussen de 12 en 18 jaar kom dan op 16 augustus naar onze sportactiviteit in Maastricht

1 bestand
Externe link

+ Nieuwsflash Limburg Positief Gezond

foto-coachportal.jpg Even voorstellen: de nieuwe coördinator Limburg Positief Gezond - Loek Vaessen De tijd is aangebroken om de olievlek verder uit te breiden en de toepassingen verder te gaan realiseren. Samen met het kernteam zal de beweging meer vorm en structuur gaan krijgen waardoor de implementatie en ..
Lees verder ⇢

Externe link

+ 'Contact maakt Gerlach een stuk sterker'

bron-peter-schols-dagblad-de-limburger-23-juli-2020.jpgGerlach Roomans uit Geleen heeft parkinson. Lotgenotencontact is voor hem als een geschenk uit de hemel. „Dit helpt me mijn leven in te richten.”

Externe link

+ Restschade bij Corona: lotgenoten delen ervaringen op Facebook

wineke-de-boer-de-volkskrant.jpgDe schade die het coronavirus toebrengt aan het lichaam is zo groot, dat veel genezen covid-19 patiënten nog maandenlang klachten zullen houden, stellen internationale onderzoekers. Sportievelingen voelen de impact zelfs nog nadrukkelijker omdat zij van topfit naar doodmoe gaan. Niet-sporters zakken van fit naar de toestand van een dweil.

Externe link

Pagina 1 van 8
© Kiek Limburg