Zoek
Podium
Agenda
Over Kiek Limburg
Inloggen
+ Voeg toe
Lees en voeg toe: nieuws en actuele informatie over initiatieven van burgers en organisaties bij jou in de buurt.
Volg ons

+ Een toegankelijke anderhalvemetersamenleving

corona-praktische-tips.pngPraktische tips voor uw winkel, onderneming of (culturele) instelling voor personen met een visuele beperking.

1 bestand

+ Maak er gebruik van: de informatiekaart 'In geval van nood!

afbeeldingingevalvannood.jpgAls er in geval van nood een hulpverlener bij je thuis komt, dan is het fijn dat je zonder moeite de meest belangrijke gegevens snel kunt delen. Met de informatiekaart ‘In geval van nood!’ weet de hulpverlener in een paar seconden wie je bent, of je een aandoening hebt of ziek bent, welke ..
Lees verder ⇢

Externe link

+ Ontdek duizenden unieke manieren om vrijwilligerswerk te doen.

screenshot2020-05-20-deedmob.pngDeedmob verlaagt de drempel voor mensen om geschikte vrijwilligersmogelijkheden te vinden drastisch en helpt goede doelen hun doelen te bevorderen door hen de nieuwste technologische hulpmiddelen te bieden. De missie van Deedmob is om gemeenschappen wereldwijd te versterken door de impact ..
Lees verder ⇢

Externe link

+ Hoe maak je een mondkapje?

mondkapjeszelfmaken.pngEen niet-medisch mondkapje is vanaf 1 juni 2020 verplicht in het openbaar vervoer. Hoe maak je het en hoe gebruik je het?

1 bestand
Externe link

+ De website Zelfregietool.nl is verbeterd!

website.pngOm zelfhulp en lotgenotencontact beter toegankelijk te maken voor iedereen, brengen we voortdurend verbeteringen aan. Nu hebben we voor verschillende doelgroepen een eigen menu ingericht.

Externe link

+ (Lim)burgers in beeld: coronakracht!

logoblauwgroenburgerkrachtlimburg.jpgBurgerkracht Limburg verzamelt en deelt informatie over activiteiten en initiatieven van burgers tijdens de coronacrisis. Mooie voorbeelden van coronakracht, ter informatie en inspiratie. Bekijk, like en deel het filmpje 'Harry over de waarde van sociale contacten'.

Youtube video
Externe link

+ Dwang in tijden van Corona

silvia-hoffland.pngNaast de noodzaak om te kunnen ademen, eten en drinken is de behoefte aan veiligheid, stabiliteit en controle over de omgeving een van de menselijke basisbehoeften. Maar wat als deze basisbehoeften gaan strijden om voorrang zoals dat bij een eetstoornis het geval is? Wat als hier ook nog eens een corona pandemie overheen komt?

Externe link

+ Monique Parren over vrouwen in de media

monique-parren.jpg“Laat zien waar je voor staat” - Monique Parren over vrouwen in de media. Liefde voor taal en haar krantenhart heeft de 52-jarige Monique Parren gebracht waar ze nu is: dag- en avondchef bij De Limburger. Op 15- of 16-jarige leeftijd wist de van oorsprong Thornse al dat ze journalistiek zou ..
Lees verder ⇢

Externe link

+ Zing & speel het Hirkebosjer Volkslied op 5 mei om 20.00 uur

hirkebosjer-volkslied-4.pngBen jij inwoner van Herkenbosch en bespeel jij een instrument of zing jij graag? Lees dan zéker verder! Het lijkt mij supermooi om na de massale opgevolgde vlaggenactie van vorige week vrijdag ❤️ EEN GROOT DANKJEWEL ❤️ te laten klinken door heel Herkenbosch! Een dankjewel voor de ..
Lees verder ⇢

1 bestand
Externe link

+ Huiselijk geweld in Coronatijd

plaatje-website.jpgHuiselijk geweld vindt nu meer plaats. Wat kan jij hier tegen doen? Bekijk het filmpje. #coronahulp #huiselijkgeweld #vrouw

Youtube video
Externe link

Pagina 31 van 35
© Kiek Limburg