Podium
Agenda
Zoek
Over Kiek Limburg
Inloggen
+ Voeg toe
Nieuws
Inspiratie
Vraag en antwoord
Doe mee
Lees en voeg toe:

  • Nieuws; Nieuws en actuele informatie over initiatieven van burgers en organisaties bij jou in de buurt.
  • Inspiratie; Voorbeelden van prima initiatieven van burgers en organisaties, die jou en anderen op ’n idee kunnen brengen.
  • Vraag & antwoord; Stel jouw vraag en beantwoord vragen van anderen: zo helpen we elkaar verder!
  • Doe mee; Initiatieven van burgers en organisaties initiatieven bij jou in de buurt en elders in Limburg.
  • Agenda; Binnenkort te doen bij jou in de buurt.
Volg ons

+ Kom ook naar de regionale werkgeversbijeenkomst 'Beter met Taal' op 21 september in Roermond!

taalakkoord-mlsave-the-date.jpgBeste werkgever, In Midden-Limburg heeft 15% van de beroepsbevolking tussen de 16-65 jaar grote moeite met basisvaardigheden op het gebied van taal, rekenen en/of digitale vaardigheden. Dat zijn ruim 30.000 mensen. Meer dan de helft hiervan is werknemer. De gevolgen van deze beperkte ..
Lees verder ⇢

1 bestand
Externe link

+ Een samenspeelmiddag voor iedereen.

c8df2981a4e94d8aa898110a1d424ef3.jpgWat gebeurt er als je verschillende organisaties bij elkaar brengt? Dan ontstaan er mooie dingen. Kijk vandaag met ons terug op de samenspeelmiddag die op zaterdag 26 augustus plaats heeft gevonden. In samenwerking met: Natuurspeeltuin De Mergelhoof, Maastricht Vitale Stad, Stichting het ..
Lees verder ⇢

+ Zo leren Limburgse scholieren over sexting: als ze tóch zo’n foto willen sturen, kunnen ze dat maar beter veilig doen

artikel-sexting-limburger.pngHet is zó belangrijk dat hier meer aandacht voor komt, er is geen school meer te vinden zonder sexting slachtoffers. Dit moet stoppen! Samen met Floor Noten maken wij ons hier hard voor. Klik op de bijgevoegde link voor het artikel in de Limburger. Tijdens de burgerschapslessen bij een ..
Lees verder ⇢

Externe link

+ Lezing ‘De Peelrandbreuk in de Maasvallei’

miniggolezingkuijperspeelrandbreuk05092023.jpgOp woensdag, 20 september geeft Har Kuijpers in D’n Haammaeker in Neer een lezing over de Peelrandbreuk. Deze breuk in de aardkorst kruist de Maasvallei bij Neer, Swalmen en Boukoul. Zo nu en dan zorgt de Peelrandbreuk letterlijk voor opschudding, zoals tijdens de aardbeving van 13 april 1992. ..
Lees verder ⇢

Externe link

+ Krachtige Vrouwen op weg naar werkgeluk.

"Ik wil wél werken, maar door de extra zorgen voor mijn kindje met handicap, kan dat alleen tussen 9 en 15 uur". Dit was één van de redenen van een deelneemster uit onze vorige groep om mee te doen met "Krachtige Vrouwen op weg naar werkgeluk". Inmiddels is zij financieel onafhankelijk en blij ..
Lees verder ⇢

1 bestand

+ Heb je een beperking? Dit is iets voor jou!

870e15d902c94f1f91a6fb1526367a1a.jpgHeb jij een beperking? Dan is dit iets voor jou! Benieuwd wat je van ons kunt verwachten? Bekijk dan de video via onderstaande Youtube link. Wanneer mogen wij jou verwelkomen? #werving #vrijwilligers #gipssenl

Youtube video

+ Regeringscommissaris Mariëtte Hamer komt naar Roermond, in gesprek met elkaar over seksueel grensoverschrijdend gedrag

maritte-hamer-in-roermond.jpgDe volgende fase - De aandacht voor seksueel grensoverschrijdend gedrag en de gevolgen voor vrouwen in de strijd voor gelijkheid. Eén op de twee vrouwen heeft te maken (gehad) met seksueel grensoverschrijdend gedrag. Eén op de twee! Wat kan jij doen om deze enorm hoge aantallen terug te ..
Lees verder ⇢

Externe link

+ Alles op Tafel: Een gesprek over seksueel grensoverschrijdend gedrag

visualeventpage.pngIn april 2022 startte Mariëtte Hamer als onafhankelijk Regeringscommissaris seksueel grensoverschrijdend gedrag en seksueel geweld, met de opdracht om aan de ene kant het kabinet te adviseren over de aanpak en aan de andere kant om het maatschappelijk gesprek aan te jagen. Dat gesprek gaan we ..
Lees verder ⇢

Externe link

+ Positieve Gezondheidsmarkt in Roerdalen

schermafbeelding-2023-08-30-om-093805.pngMet de titel ‘Keipositief XXL’ gaat een grote kei rond in de provincie: van de ene gemeente naar de andere. Het moet meer bekendheid geven aan positieve gezondheid. Daarbij ligt de nadruk niet op ziekte maar op mensen zelf. Op hun veerkracht en op wat hun leven betekenisvol maakt. De kei is ..
Lees verder ⇢

Youtube video
Externe link

+ KeiPostief gaat weer op reis

1692878255873.jpegGedeputeerde Marc van Caldenberg heeft kennisgemaakt met #KeiPositiefXXL tijdens een werkbezoek aan de Gezondste Regio Noord-Limburg in de gezondheidspraktijk Hooge Heide Afferden. Huisarts Hans Peter Jung vertelde dat KeiPositief XXL op reis is binnen de provincie Limburg. Gemeenten die ..
Lees verder ⇢

Externe link

Pagina 5 van 88
© Kiek Limburg